Συμβουλές

 1. Να ζητάτε από τον εκάστοτε κλειθροποιό που σας εξυπηρετεί, την ειδική ταυτότητα, προκειμένου να διαπιστώνετε την αξιοπιστία, την επαγγελματική και τεχνική του κατάρτιση.Έτσι προστατεύστε διπλά από “αεριτζήδες” του επαγγέλματος!

 2. Οι θωρακισμένες πόρτες εισόδου είναι ασφαλισμένες μόνον όταν κλειδώνονται και αφαιρείται το κλειδί από μέσα.

 3. Εάν δεν διαθέτετε θωρακισμένη εξώπορτα, τότε επιβάλλεται η τοποθέτηση πρόσθετης κλειδαριάς ασφαλείας (νέου τύπου, ή άλλες).

 4. Να έχετε αλυσίδα ή άγκιστρο ασφαλείας, από το μέσα μέρος της εξώπορτας, για να μην αναγκάζεσθε να ανοίγεται τελείως την πόρτα ακόμη και για την παραλαβή ενός “αθώου” σημειώματος.

 5. Κατά προτίμηση οι πόρτες εισόδου να έχουν προστατευμένο με ειδική ποζέτα (defender), αφαλό ασφαλείας.

 6. Απαραίτητος είναι και ο φακός (μάτι), προκειμένου να διακρίνετε σε ποιόν ανοίγετε την πόρτα.

 7. Εάν έχετε δευτερεύουσες πόρτες 9υπηρεσίας, κλπ), ενισχύστε τις με σιδεριές και πρόσθετους σύρτες ασφαλείας. Όπως επίσηςφωταγωγοί και φεγγίτες να έχουν γερή σιδεριά.

 8. Ασφαλίστε τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα, (όλων των τύπων), με ειδικούς μηχανισμούς ή πατέντες των Κλειθροποιών του Σ. Α. Ε. Κ., καθώς και κλειδαριές ασφαλείας μονού ή πολλαπλών σημείων, και για όλες τις συρόμενες.

 9. Η ηλεκτρονική προστασία (συναργεμοί, κ.λ.π) πρέπει να συνδυάζεται με μηχανική υποστήριξη (κλειδαριές, σιδεριές, κ.λ.π), για να είναι αποτελεσματική η αποτροπή διάρρηξης.

 10. Μην κλειδώνετε στο αυτοκίνητό σας πράγματα αξίας, ορατά απ’ έξω. Υποπτευθείτε την πιθανότητα κάποιος να σας κατασκοπεύει την στιγμή που τοποθετείτε στο πορτ-παγκαζ προσωπικά σας ή άλλα αντικείμενα αξίας.

 11. Μην δίνεται στον παρκαδόρο το master κλειδί, αλλά το ειδικό parking, (διατίθεται από τις περισσότερες μάρκες αυτοκινήτων).

 12. Ζητάτε και να κρατάτε μέχρι παραδόσεως, αποδεικτικό στοιχείο παραλαβής του αυτοκινήτου σας από αγνώστους σε εσάς παρκαδόρους.

 13. Αντιγραφές κλειδιών, επισκευές, τροποποιήσεις, αλλαγές συνδυασμών, κωδικοί, immobilizer και άλλες τεχνικές, εάν δεν πραγματοποιούνται από ειδικό επαγγελματία κλειδαρά, έχουν σαν αποτέλεσμα την ελαττωματική και μη ικανοποιητική ασφάλεια του αυτοκινήτου ή του ακινήτου σας.

Twitter icon Facebook icon LinkedIn icon Yahoo! icon